• wonen4

  • familie4

  • advies4

  • ondernemen4

Een stichting is een rechtsvorm die voor uiteenlopende doelen wordt gebruikt. Men denkt vaak dat het doel van de stichting van liefdadige of sociale aard moet zijn. Een bekend voorbeeld hiervan is de goede doelen stichting.

De stichtingsvorm kan ook geschikt zijn voor allerlei andere activiteiten. Vaak wordt de stichtingsvorm ook als vereiste gesteld om in aanmerking te komen voor subsidie. Daarnaast wordt de stichtingsvorm ook gebruikt om te kunnen procederen tegen de overheid in het kader van door de overheid genomen beslissingen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van wijzigingen in bestemmingsplannen.

Ook wanneer u een sociaal of ideëel doel wil realiseren is de stichting bij uitstek geschikt. Het doel van een stichting mag niet zijn het doen van uitkeringen aan de oprichters, bestuurders of aan andere personen, behalve wanneer deze uitkeringen een sociale of ideële strekking hebben, dan mogen aan deze personen wel uitkeringen worden gedaan.

Het kenmerkende voor de stichting is dat zij geen leden kent. Een stichting is dan ook geen samenwerkingsvorm zoals een vereniging dat wel is. Het hebben van leden staat bij een vereniging centraal. Het is dus raadzaam u goed te laten informeren bij het kiezen van de juiste rechtsvorm.

Kies voor een advies op maat, geen enkele situatie is tenslotte hetzelfde. Regel het gewenste advies over uw persoonlijke situatie altijd tijdig en laat u vooraf goed informeren. Wij zijn u hierbij graag van dienst.
Volg ons ook op Facebook of Twitter voor dagelijkse actualiteiten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Op zoek naar een scherpe offerte? En u wilt niet te lang wachten?
Aarzel dan niet en klik hieronder op de knop en vul de gewenste gegevens in.

LET OP: KNOP MOMENTEEL BUITEN WERKING, EXCUSES
GELIEVE ONS TE BELLEN OP 077-3231888 (Venlo) / 046-2030600 (Sittard)
OF TE MAILEN NAAR INFO@MOONEN-NOTARISSEN.NL

Beste prijs/kwaliteit in de regio!

Moonen Notarissen

Kantoor Venlo

Antoniuslaan 85
5921 KB Venlo-Blerick
Tel: 077 - 323 1888

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

Kantoor Sittard-Geleen

Agricolastraat 75
6131 JW Sittard
Tel: 046-2030600

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

info@moonen-notarissen.nl
http://www.moonen-notarissen.nl

Afspraak op locatie ook mogelijk.

Gratis parkeerplaatsen voor de deur.