• wonen4

  • familie4

  • advies4

  • ondernemen4

Wie een huis koopt doet dat vaak 'kosten koper'. De koper heeft daardoor ook het recht om zelf de notaris te kiezen, die de overdracht gaat verzorgen. Dit komt vaak pas aan de orde bij samenstelling of ondertekening van het koopcontract. Uw notariskeuze is echter belangrijk. De notaris is benoemd door de overheid en heeft, in het kader van rechtszekerheid, een wettelijke taak de belangen te behartigen van betrokken partijen. Het is daarom niet onverstandig om al vóór het tekenen van het koopcontract, bijvoorbeeld in de oriënterende fase, eens met het notariskantoor van uw voorkeur contact op te nemen, of u dienaangaande te informeren.

De notaris is namelijk veel meer dan een ambtenaar, die formaliteiten vervult. Hij kan u goed en onafhankelijk informeren en adviseren, niet alleen over de te volgen procedure en de duur daarvan, maar ook over te nemen beslissingen en te regelen zaken. Hij waarschuwt u voor veel gemaakte fouten, risico´s en valkuilen, neemt desgewenst samen het contract met u door, doet nader onderzoek en kan u ook bijpraten over belangrijke persoonlijke zaken die daarmee samenhangen.
Een dergelijk kennismakend gesprek in de voorfase van uw aankoop is bij ons kantoor kosteloos. Eventuele scherpe randjes of probleemsituaties kunnen daarmee op voorhand al besproken worden. Hierdoor kan het vervolgtraject vaak veel soepeler en efficiënter verlopen. Ook kunt u zich op die manier goed oriënteren wat u bij de notaris van uw keuze precies krijgt voor het door hem later te declareren honorarium. Er kunnen immers omstandigheden zijn die de notaris als meerwerk gaat declareren, maar die u vooraf niet als zodanig inschat.

Hoe beter de notaris zijn toekomstig dossier al kan inschatten hoe meer nauwkeurige informatie hij u kan geven, en daarmee kunt u weer problemen voorkomen en de kosten goed inschatten. Het is in elk geval belangrijk dat u zich prettig voelt bij een kantoor en of u een goed gevoel heeft bij een bepaalde notaris. De goedkoopste notaris hoeft per definitie niet altijd de beste keuze te zijn, het gaat immers om belangrijke en hoogstpersoonlijke zaken. Kwaliteit en service zijn dus essentieel.

Kies uw notaris dus bewust en zorgvuldig, liefst vooraf en weloverwogen.

Vraag altijd tijdig advies over uw persoonlijke situatie en laat u vooraf goed informeren. Wij zijn u graag van dienst.
Volg ons ook op Facebook of Twitter voor dagelijkse actualiteiten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Op zoek naar een scherpe offerte? En u wilt niet te lang wachten?
Aarzel dan niet en klik hieronder op de knop en vul de gewenste gegevens in.

LET OP: KNOP MOMENTEEL BUITEN WERKING, EXCUSES
GELIEVE ONS TE BELLEN OP 077-3231888 (Venlo) / 046-2030600 (Sittard)
OF TE MAILEN NAAR INFO@MOONEN-NOTARISSEN.NL

Beste prijs/kwaliteit in de regio!

Moonen Notarissen

Kantoor Venlo

Antoniuslaan 85
5921 KB Venlo-Blerick
Tel: 077 - 323 1888

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

Kantoor Sittard-Geleen

Agricolastraat 75
6131 JW Sittard
Tel: 046-2030600

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

info@moonen-notarissen.nl
http://www.moonen-notarissen.nl

Afspraak op locatie ook mogelijk.

Gratis parkeerplaatsen voor de deur.